Tápai Szabina babája a legfiatalabb kis önkéntes

A híres magyar kézilabdázó, Tápai Szabina kisbabája is segít a szülők nélkül élő gyerekeknek. Folytatódik az SOS Gyermekfalvak kampánya, hogy minden gyermek biztonságos otthonra találjon.

2019.05.07 Hogyan mondjam el neked

Egy gyereket felnevelni munka, idő, felelősség. Sok szeretet és türelem kell hozzá. Az SOS Gyermekfalvak legújabb kisfilmjében a bajnok-sportoló házaspár otthonába kukkanthatunk be és megnézhetjük, hogy telik Szabina egy napja a párhónapos babával és ovis bátyjával.

 

A kampány első részében Sztankay Orsi fia/Sztankay István unokája, Farkasházi Réka és Kárász Eszter lánya megható kisfilmben köszöntötte Anyák napja alkalmából édesanyját.

2017-ben közel 23.000 gyerek élt állami gondoskodásban. Többségüket elhanyagolás, bántalmazás, a szülők szenvedélybetegsége, betegsége miatt emelték ki a családból. Az SOS-ben a gyerekek nevelőszülői családban nőhetnek fel, egy SOS-anya 4-5 gyermekről gondoskodik hihetetlen energiával és szeretettel. Az SOS Gyermekfalvak kampányának célja, hogy nevelőszülőket találjon a szülők nélkül élő gyerekek mellé.

Jelenleg 5600 nevelőszülő van az országban, de többszázra lenne még szükség, hogy nagy intézmények helyett valóban családban nőhessenek fel a gyerekek.

Az SOS Gyermekfalvak várja nevelőszülők jelentkezését: www.sos.hu/neveloszulo