Fókuszban a gyermekek címmel indít programot a Balassagyarmati Fegyház és Börtön

Fókuszban a gyermekek címmel indít programot a Balassagyarmati Fegyház és Börtön, a cél a börtönben lévő szülő és gyermeke kapcsolatának erősítése; a pályázatban együttműködő partnerként vesz részt a Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet, amelyben az ország egyetlen anya-gyermek részlege működik - tájékoztatta a börtön sajtóreferense szerdán az MTI-t.

2020.04.15 MTI

Lelovics Zoltán ismertette: a program több célcsoportot érint, így azokat a gyermekeket, akiknek valamelyik szülője börtönben van, a börtönben lévő szülőket, valamint az érintett büntetés-végrehajtási intézetek személyi állományát is.
    A pályázat legfontosabb célja, hogy erősítse a börtönben lévő szülő és gyermeke kapcsolatát, hiszen a gyermek nem tehet a szülő bűnéről, ugyanakkor következményeit ő is viseli - tette hozzá.
    A gyerekek részére értékközvetítő tábort szerveznek a Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézettel, és kiadnak egy tájékoztató füzetet "Látogatóba megyek a börtönbe" címmel, melynek elkészítésébe bevonják a börtönben lévő szülőket is.
    Fontos eleme a projektnek a szülői szerep erősítése. Kialakítják az elektronikus látogatófogadás, a skype-olás lehetőségét is.
    A program a Belügyminisztérium és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával valósul meg.
    A Balassagyarmati Fegyház és Börtön a múlt évben szervezte meg a művészeti gyermektábort, melyben a Balassagyarmaton elhelyezett fogvatartottak gyermekei, és a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gondozásában lévő hasonló sorsú gyermekek vettek részt. A táborban olyan értékeket kaphattak a fiatalok, amelyek kapaszkodót adhatnak az eligazodáshoz a mindennapi életben - mondta a sajtóreferens.

Forrás: MTI

Címlapkép: Pexels

Címkék

démonaink trauma