Kolozsváron és Sepsiszentgyörgyön is megtöltötte a sportcsarnokot Nick Vujicic motivációs tréner

Szerda este Kolozsváron, csütörtök délelőtt Sepsiszentgyörgyön töltötte meg a helyi sportcsarnokot Nick Vujicic világhírű keresztény motivációs tréner, aki a magyar kormány támogatásával érkezett Erdélybe.

2019.10.25 MTI

 A végtagok nélkül született amerikai-ausztrál motivációs tréner azt mesélte el, hogy miként élte meg fogyatékosságát kicsi gyermekként, hogyan viszonyult hozzá később, kamaszkorban, és hogyan mentette meg az életét a hit és a kereszténységhez való fordulás. Mint hangoztatta: megtérése után már nem az volt a fontos számára, hogy vannak-e végtagjai, hanem sokkal inkább az, ami a lelkében van.
    Kolozsváron a mintegy nyolcezer személy váltott jegyet a magyarra és románra is fordított előadásra, a román közönség volt enyhe többségben, Sepsiszentgyörgyön mintegy négyezren hallgatták a magyarra fordított előadást. Mindkét helyszínen Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára köszöntötte az előadót és a közönséget.
    Soltész Miklós a sepsiszentgyörgyi előadás után az MTI-nek elmondta: a Nick Vujicic-csel való találkozás azt tudatosította a jelenlevőkben, hogy ne csak a maguk bajával foglalkozzanak, ne az legyen a fő szempont életükben, hogy mennyit keresnek, mekkora vagyonra tesznek szert, hanem bízzanak a hit erejében.
    "Megrázó, megdöbbentő, hogy ott voltunk sok ezren kezekkel, lábakkal, látszólag teljesen épen, egészségesen, és mégis ő tudott erőt adni még a lelkészeknek, a papoknak is" - magyarázta az államtitkár. Megemlítette: az előadás arra is rávilágított, hogy a dohányzás, a kábítószer-használat, a szexuális élet szabadossága nem kell, hogy a fiatalok sajátja legyen.
    Soltész Miklós szerint az előadás hallgatói azzal az élménnyel távoztak, hogy ki-ki fogadja el, hogy feladatot és lehetőséget kapott Istentől az életben, becsülje meg az egészségét, az épségét, és ne vágyakozzon mindig más után. Úgy vélte: a nagy hatású előadás a román-magyar viszonyt is javíthatja a kereszténységen keresztül.
    Amint az államtitkár közölte: a kolozsvári előadás bevételeinek egy részét az autista gyermekek megsegítésére, a sepsiszentgyörgyi bevételek egy részét pedig a csíkszeredai fogyatékkal élők megsegítésére fordítják. Hozzátette: a magyar kormány támogatása mit sem ért volna, ha az erdélyi történelmi magyar egyházak, és a kisebb protestáns egyházak nem veszik ki a részük a szervezésből.

Forrás: MTI

Címlapkép: Wikipedia

Címkék

énerő