1
Mit tegyek, ha bántalmaznak otthon a szüleim?
Segítséget szeretnék kérni, mit tehetnék a helyzetemben: nem csak arról van szó, hogy olykor elsül egy-egy pofon otthon, mert anya türelmetlen, hanem inkább az zavar, hogy egyáltalán nem figyel rám. Apa csak fenyegetni szokott, hogy megüt, ha nem csinálom meg ezt vagy azt, de még nem ütött meg soha, viszont anyánál el-elcsattan egy pofon. És főleg az a baj, hogy sosem figyel rám, nem hallgat meg, nem segít semmiben. Azt sem tudja, milyen tárgyaim vannak, mit tanulok vagy mi folyik az életemben úgy általában. Nem bírom ezt a lelki bántalmazást, mit csináljak? Lehet ezen egyáltalán változtatni?

Kategóriák:

Utolsó hozzászólás: 2017.11.14. 19:18 Hozzászólások száma: 3 Létrehozta: forumstarter 2017.11.14.

Keresés a fórumban

Listázás

halujawex

Jelentem Válasz erre

0 pont

Engem is bántalmaztak a szüleim, és nagyon nehezen mondtam el bárkinek is. Rokonok között nincs valaki megbízható? Vagy egy jó barát, akihez segítségért fordulhatnál? Csak, hogy elkezdj valakivel beszélni legalább. Lehet, ha elkezdesz erről beszélni valaki közeli hozzátartozóddal, utána könnyebben fordulsz majd komolyabb segítségért. De nagyon jó, hogy már itt is felszólaltál!

yoyoboy

Jelentem Válasz erre

0 pont

Arra nem gondoltál, hogy a saját gyereked is beirasd karatéra vagy valami hasonlóra? És hátha meg tudná védeni magát. Nem arra gondolok, hogy akkor nagy verekedésekbe keveredne vagy kezdeményezné őket, de hátha, ha ő is járna, akkor nem kezdenének ki vele már eleve. Nem tudom, lehet hülyeség, de ez jutott még eszembe a tanárokon, igazgatón és szülőkön kívül.

yoyoboy

Jelentem Válasz erre

0 pont

Én is azt mondanám, hogy beszélj erről valakivel! Egy idősebb rokon, aki tud segíteni neked tovább lépni, egy jófej tanár, akiben megbízol. Ők segítenek majd neked a továbbiakban is, családsegítőhöz fordulni stb. Nem mardhatsz ilyen környezetben, mert később még komoly gondjaid lehetnek ebből. Remélem, tudnak segíteni a helyzeteden!