2
Állandóan a gép előtt ül. Egészséges ez?
17 éves a nagyfiam, és informatikus szakra jár, szóval még "kötelezve" is van rá úgymond. Nagyon sokat ül előtte, és a "barátai" is szeretnek játszani, olyan mintha valami virtuális világban élne. Sportolni alig sportol valamit, maximumum, ami a suliban is kötelező, de az sem valami sok. Kis vékony, vázna gyerek, és félek az egészsége rá fog erre menni. Ott ül órák hosszat görnyedten a gép előtt, és mást se csinál. Ez nem egészséges, ugye? De hogyan lehet kirobbantani onnan?

Kategóriák:

Utolsó hozzászólás: 2018.01.31. 15:13 Hozzászólások száma: 3 Létrehozta: forumstarter 2017.11.19.

Keresés a fórumban

Listázás

szaboelod

Jelentem Válasz erre

1 pont

Abban az esetben gond, ha ez más tevékenységei kárára megy. Érdemes ezt a tesztet kitölteni: 
https://hogyanmondjamelneked.hu/tesztek/videojatek-aldas-vagy-atok-a-csaladnak

gerivoga

Jelentem Válasz erre

0 pont

Szerintem sokan vannak ezzel így, és egyre többen lesznek, a mai világot ismerve. Nem mintha ez mentség volna. Egyébként, ha egyetemre kerül nemsokára vagy legalábbis befejezi a sulit és elkezd csinálni valamit, úgyis ki fog mozdulni, sok inger fogja érni, biztos fog változni. De ha változást szeretnél, akkor kezdeményezd te: mutass neki példát, szervezz családi kirándulást, túrázást, valami nyaralást, hogy kirángathasd a gép elől. Hátha megtetszik neki, vagy ajánl neki valami jó kis sportolási lehetőséget, beszélgess vele, hogy miért tetszik ez neki annyira, hogy mit csinál pontosan, magyarázza neked el vagy kérd meg a férjed, lehet Ő jobban megtalálja vele ezt a hangot.

yoyoboy

Jelentem Válasz erre

0 pont

Ha ilyen kis infós gyerek, akkor szerintem ezen nem nagyon kell csodálkozni. A munkája is a gép mellé fogja kötni, ott fog naphosszat üldögélni. Esetleg azt lehet vele megbeszélni, elmagyarázni neki, hogy tényleg a háta miatt, hogy ne legyen ebből komoly gondja, mert valószínű asztal mellett fog dolgozni egy élethosszig, hogy már most oda figyelhetne arra, hogy erősítse, mert később komoly fájdalmat jelenthet - saját tapasztalat. De egyébként meg, ezt a világot szereti, jól is érzi magát benne, barátai is vannak azért, szerintem ez teljesen normális.