A fiam szerencsejáték-függő, de nem hajlandó terápiára menni

Fiam szerencsejáték-függő, többször adtam már neki pénzt, és kért kölcsön testvérétől is, de azt is eljátssza. Szerencsejátékra nem akarok neki pénzt adni, de szülőként azt sem nézhetem végig, hogy kikapcsolják nála a fűtést. Terápiára pedig nem hajlandó menni.

2019.01.24 ELTE Szerencsejáték telefonvonal

Valóban nagyon gyakori, hogy a problémás játékosok a kapott pénzt is a játékra fordítják. A család pedig hiába próbálja rendezni az anyagi helyzetet. Sajnos itt valóban betegségről van szó, s ennek lényege az, hogy a pénz kezelése alapvetően sérült a fiánál. Az anyagi támogatás ilyen helyzetben szinte biztosan csak fenntartja, sőt súlyosbítja a helyzetet. Javasolnám, hogy ne csak a fia, hanem saját maga számára is kérjen segítséget, támogató közeget. Például sokat segíthet a hozzátartozói csoportokon való részvétel. Ha mindenképpen szeretné fia tartozását rendezni, akkor érdemes lenne közvetlenül a gázszámla tartozást befizetni helyette, és nem készpénzt adni neki.

Hová fordulj? - adatbázis függőségek esetén

Szerencsejátékkal összefüggő problémák, kritikus helyzetek esetén anonimitás és teljes titoktartás mellett további segítséget kaphat a 06 (1) 411-6778 telefonszámon. Az ügyelet hétköznapokon 15-19 óra között hívható.

Címlapkép: istock / KatarzynaBialasiewicz