Programajánló – 2019. április

Programajánló szülők és pedagógusok számára pszichológia, pedagógia, függőség-prevenció témában.

2019.03.30 Hogyan mondjam el neked

Április 1. Előadás - Iskolai erőszak: változtassuk meg az iskolai légkört (Budapest)

„Az erőszak elleni harc így egyben a zaklatás elleni harcot is magában foglalja, ehhez pedig pedagógiai fellépésre van szükség, hiszen az erőszak az iskolán belüli, nem pedig kívüli esetekből áll (még ha vannak is külsős esetek). A tanároknak, a szülőknek és a többi érdekelt félnek együtt kell dolgoznia.”

Az esemény facebook oldala az alábbi linken érhető el.

 

Április 1-20.- Tépőzár 2019 - egy hónap marihuána nélkül

„A nagy sikerű Száraz November projektünk mintáján haladva ismét országos kampányt hirdetünk az öngondozás népszerűsítésére, ezúttal a marihuána fogyasztók számára.”

Az esemény facebook oldala az alábbi linken érhető el.

 

Április 3. Mi tartja össze férfi és nő hosszú távú szövetségét? (Budapest)

„Tudjuk-e még, hogy egy férfi és nő együtt, szövetségben milyen nemes dolgokat hozhat létre? Felismerjük-e milyen fontos a közös jövő tervezése és teremtése, hiszen ez teheti igazán értelmessé saját életünket? Hisszük-e, hogy személyiségfejlődésünk legmagasabb fokát érhetjük el együtt és így lehetünk elégedettek és boldogok? Bedő Imre a tőle megsz”okott egyedi megközelítésben beszél a párkapcsolatokról áprilisi előadásában. Tréfa nélkül, férfias megközelítéssel világít rá arra, hogy mi tartja természetes módon egyben férfi és nő szövetségét…”

Az esemény facebook oldala az alábbi linken érhető el.

 

Április 5-7. XXIII. Pszinapszis - Budapesti Pszichológiai Napok (Budapest)

„A XXIII. Pszinapszis főcíme:  csend:élet. Idei főcímválasztásunkkal azt a tökéletes egységet helyezzük középpontba, amely a csend révén ragadja meg az élet lényegét. Napjaink lendületes forgatagában időnként arra van szükségünk, hogy szimbolikusan letekerjük az élet hangerejét. Máskor pedig, igazán fontos pillanatokban az élet maga akasztja el szavainkat és árasztja el zsigereinket. A lélek tanulmányozása, a pszichológia ahhoz ad segítséget, hogy megtanuljunk a kettő harcából egy ritmikus koreográfiát alkotni, kiszínezni egy monokróm festményt, dallamíveket összekapcsolva zeneművet komponálni, végül pedig megtalálni azt a pontot, ahol lelazítjuk húrként feszülő izmainkat, letesszük az ecsetet és beszúrjuk a jelentőségteljes szünetet. Hagyjuk, hogy szavak nélkül meséljen rólunk a megszerkesztett valóságunk. A Pszinapszis idén arra a jelenetre irányítja a reflektorlámpa fényét, amelyben a két részlet egy olyan egészt alkot, ami több, mint az alkotóelemek összege.”

Az esemény facebook oldala az alábbi linken érhető el.

 

Április 8. Függő játszma – a Momentán Társulat improvizációs színházi előadás (Tapolca)

„Dr. Zacher Gáborral együttműködve hoztunk létre egy inspiráló improvizációs előadást a témában, mindig az adott célcsoportra szabva. Humorral szeretnénk körbejárni a nehéz kommunikációs helyzeteket a téma kapcsán.”

Az esemény facebook oldala az alábbi linken érhető el.

 

Április 9. Pál Feri - Elégedetten az élettel -eredményesség és elégedettség (Budapest)

„Elégedettség, mint folyamat; Elégedettség, mint erőforrás. Elégedettség, ami segíti a megkűzdést, a célok elérését.  A viselkedési közgazdaságtan felismerései. A boldogságkutatás alapigazságai. Téveszmék a boldogságról.”

Az esemény facebook oldala az alábbi linken érhető el.

 

Április 14. Érzelmi intelligencia fejlesztő tréning Dr. Kádár Annamáriával (Budapest)

„Egynapos érzelmi intelligencia fejlesztő tréning Dr. Kádár Annamária vezetésével a Nyitott Akadémia központjában.”

Az esemény facebook oldala az alábbi linken érhető el.

 

Április 24. Orvos-Tóth Noémi Tatabányán! Örökölt sors (Tatabánya)

„Orvos-Tóth Noémi "Örökölt sors - Családi sebek és a gyógyulás útjai" című előadása Tatabányán, a Nyitott Akadémia szervezésében.”

Az esemény facebook oldala az alábbi linken érhető el.

 

Április 26. Magyar Családterápiás Egyesület 33. Vándorgyűlése (Sopron)

„A kötődési kapcsolatok jellegzetességeinek vizsgálata egyre fontosabb a párterápiák során. Az utóbbi években kiváló előadóktól sok jó előadást hallhattunk a kötődési zavarok kezeléséről. Hogyan tudjuk felhasználni munkánkban ezeket az ismereteket, hogyan alakítja ez a tudás terápiás tevékenységünket.”

Az esemény facebook oldala az alábbi linken érhető el.

 

Április 26. - Théta-Tangó Nyílt Est - Magnet Ház (Budapest)

„Théta-tangó test- és mozgásközpontú önismereti módszer. Testünkben, izomzatunkban, mozgásunkban ott van a történetünk, azok a kódok (minták) amelyek szerint működünk, így az érzelmi lenyomataink is. A mozgásgyakorlatokon keresztül ezekhez a kódokhoz jutunk el és az ehhez tartozó érzelmeinkhez, amelyek létezéséről sokszor nem veszünk tudomást. A théta-tangó mint mozgásközpontú önismereti módszer a párban gyakorlást alkalmazza. Így a partner tükrén keresztül látható, ami ép jelen van bennünk. Ráláthatunk állandóan ismétlődő mintáinkra, átalakíthatjuk őket.”

Az esemény facebook oldala az alábbi linken érhető el.

Címlapkép: Pixabay