„Befogadlak” nevelőszülői kampány: a lehető legtöbb gyermek családban tudjon nevelkedni

A tavalyi év októberében, Debrecenben induló „Befogadlak” elnevezésű kampány amellett, hogy a nevelőszülői hivatásra ráirányítja a figyelmet, megpróbál minden olyan jogszabályi gátat lebontani, amelyik különbséget tesz a vér szerinti, az örökbefogadott és a nevelt gyermek között.

2019.04.08 MTI

Egyebek mellett a nevelőszülői munkát foglalkoztatási jogviszonnyá változtatták és 2020. január 1-jétől a nevelőszülők is részesülhetnek gyermekgondozási díjban.

Simon Attila István (szociális ügyekért felelős helyettes államtitkár) kitért arra is, hogy nem reális cél, hogy minden állami gondozásban lévő gyermek nevelőszülőhöz kerüljön, ugyanakkor törekedni kell arra, hogy a lehető legtöbb gyermek családban nevelkedjen.

Az országos kampány során a figyelem azokra a nevelőszülőkre terelődik, akik a saját gyermekeik felnevelése és munkájuk mellett olyan gyermekeket fogadnak be, akik elszakadtak a vér szerinti családjuktól, de tudják, hogy a gyermek csak kis időre, ideiglenesen nevelkedik náluk. A kampány megmutatja, hogy a nevelőszülői munkát "valami sokkal jobbért csináljuk" - fogalmazott a helyettes államtitkár.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI, "A nevelőszülői hivatást népszerűsítő kampány győri állomása"

 

Neked is kérdésed van gyermekeddel, diákoddal, társaiddal kapcsolatosan?

Keress minket bizalommal!

Tovább a szakértőkhöz!