25 éves a budapesti RÉV Szolgálat

Alapításának 25. évfordulóját ünnepli idén a Katolikus Karitász budapesti RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálata.a jubileum alkalmából jőnius 13-án szakmai konferenciát tartottak, június 14-án pedig ünnepi programmal emlékeztek a RÉV elmúlt negyed évszázados munkájára.

2019.06.19 Hogyan mondjam el neked

Az egyházak természetes, több száz, több ezer éve végzett feladata a szociális munka - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára a Katolikus Karitász szenvedélybeteg-segítő szolgálata, a RÉV fennállásának 25. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen. 

Spányi Antal székesfehérvári megyés püspök, a Katolikus Karitász elnöke köszöntőjében kiemelte: a RÉV munkatársai Isten nevét sokszor ki sem ejtve építik Isten országát. Azt kívánta, "érezzék mindig kiválasztottaknak magukat", és tapasztalják meg minél gyakrabban, hogy munkájuk nyomán megújul az élet."

Hoffmann Tamás, a XI. kerület polgármestere megköszönve a kerület és a RÉV 25 éves együttműködését hangsúlyozta, hogy negyed század alatt sokat változtak a feladataik. Példaként említette, hogy az alkohol- és kábítószer-függőség mellett súlyos problémává vált a játékfüggőség is, amely egyre több, sokszor rendezett körülmények között élő fiatat érint.

Zagyva Richárd, a Katolikus Karitász országos igazgatóhelyettese felidézte: a Katolikus Karitász szenvedélybeteg-segítő szolgálatát 1994-ben alapította a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia német mintára. Az első központ Budapesten alakult, majd további hét városban hoztak létre segítő csoportot.

A RÉV nem orvosi hanem pszichoszociális segítséget nyújt szenvedélybetegeknek és hozzátartozóiknak, emellett munkájuk fontos része a prevenció - tette hozzá.

A jubileumi rendezvény keretében június 13-án szakmai konferenciát tartottak, amelyen a RÉV Szolgálat tevékenységei közé tartozó témákról tartottakelőadást hazai szakemberek.

Az ünnep iprogram keretében a budapesti RÉV munkatársai Szabadulás a függőségek fogságából címmel kliensek gondolataiból állítottak össze műsort, valamint egy néma játékot. A programban közreműködtek a Budapesti Ward Mária Általános Iskola, Gimnázium és Zeneművészeti Szakgimnázium diákjai.

Címlapkép: Katolikus Karitász

Forrás: Katolikus Karitász