Elmaradhatnak az anonim csoportok is a koronavírus járvány miatt

Látogatási tilalmat rendelt el az országos tisztifőorvos Magyarország valamennyi fekvőbeteg-ellátó és bentlakásos szociális szolgáltatást nyújtó intézményében az új koronavírus miatt. Ez érinti azon anonim függő és hozzátartozói csoportokat is, amelyek ilyen intézmények falai között kerültek a korábbiakban megrendezésre.

2020.03.12 Hogyan mondjam el neked

Müller Cecília határozatának indoklásában kifejti: az eddigi járványügyi adatok alapján a megbetegedés súlyos formája elsősorban az idős és/vagy egyéb megbetegedésben szenvedőket érinti. A fertőzés a zárt közösségekben, intézményekben képes gyorsan elterjedni, és nagyszámú, súlyos, esetleg végzetes kimenetelű megbetegedést okozni. Az intézkedés meghozatalára a fokozott védelemre szoruló csoportba tartozók életének és egészségének védelme, fertőződésük megelőzése érdekében volt szükség.

A látogatási tilalom nem érinti a különösen méltányolandó eseteket, például a végstádiumban lévő betegektől való elbúcsúzást. Ilyenkor azonban a szolgáltató köteles megfelelő védőöltözetet biztosítani a látogatóknak. A tilalom március 8. napjától visszavonásig érvényes.

A látogatási tilalom után a Nyírő Gyula Kórház közleményében azonnal bejelentette, hogy a látogatási tilalom érinti a hozzátartozói csoportunkat is! Bizonytalan ideig tehát a péntek 13 órás hozzátartozói csoportunkat nem tartják meg. A tilalom visszavonásig tart.

Forrás: Nemzeti Népegészségügyi Központ, Nyírő Gyula Kórház

Címlapfotó forrásaistock / shironosov

Címkék

hírek