Állami gondozott gyerekeknek indul edukációs program

Edukációs kampányt indít állami gondozott gyermekeknek a Gyermekhíd Alapítvány, amelyhez vállalatok támogatását kéri.

2020.11.16 MTI

Az Útravalók program részeként mások mellett Zsiga Melinda egykori állami gondozott kick-box bajnok közreműködésével indul kurzus a járványhelyzet mentális kezelésére, emellett karriert támogató tanfolyam, életmentés, valamint drogprevenció és szexuális edukáció is szerepel a programok között.
    Az alapítvány az akcióval arra szeretné felhívni a cégek figyelmét, hogy az állami gondozott gyerekek életében is nagy változást hozott a járványhelyzet és most a szokásosnál is nagyobb szükségük van a támogatásra - közölte a kezdeményezés kommunikációjával foglalkozó cég kedden az MTI-vel.
    A Vásáry Tamás zongoraművész, a nemzet művésze által alapíttott Gyermekhíd Alapítvány kezdeményezéséhez egy külön erre a célra létrehozott online platformon - holnaphidja.gyermekhid.hu - lehet csatlakozni. A cégek pénzbeli támogatás mellett saját programötleteikkel, terveikkel is hozzájárulhatnak az alapítvány céljaihoz.  
    Az alapítvány használt digitális eszközök adományozására is buzdít, hiszen laptopokból és tabletekből folyamatosan hiány van a gyermekotthonokban, a pandémiás helyzetben pedig a gyerekeknek ezekre fokozott igényük van a mentorokkal való kapcsolattartáshoz.

Forrás: MTI

Címlapkép: Pixabay

Címkék

hírek