Oltári rendetlenség a gyereked szobájában? Szülői kommunikációs kvíz 2.rész

Tamara lelki szemei előtt egy vegyvédelmi ruházat képe sejlett fel. Továbbá egy pár gumikesztyű, símaszk, légfrissítő és egy vödör Domestos. Tíz éves fiának a szobájába készült ugyanis belépni.

2017.11.10 Jeli Viki

Pontosan tudta, hogy amivel találkozni fog, legvadabb rémálmait is felülmúlja majd. Többnapos szendvicsek lesnek majd rá a legváratlanabb helyekről, különféle színű penésztenyészetek virágoznak az ágy alatt felejtett poharak mélyén. Ha egyáltalán eljut az ágyig a szoba közepére halmozott ruhakupacok, könyvstócok és rajzvázlatok aknamezején. Tamarának igazából kezdett marhára elege lenni már fia rendetlenségéből. Ezért is kérte arra a mai napon, hogy szüntesse meg szobájában a többhetes disznóólat. Adott is pár órát a dologra, a szembesülés pillanata pedig most érkezett el. Az elmúlt órákban a szobából kiszűrődő csend miatt sejtette, hogy nagy változást nem fog tapasztalni, de arra azért nem számított, ami belépéskor fogadta. Marci a robbantott szoba kellős közepén ült a földön és a telefonján játszott.

 

Kérdés: Mit tegyen Tamara, hogy rábírja gyermekét a rendrakásra?

 

a) A telefon elvételével érzékeltesse, hogy Marci most már túlment minden határon. Helyezze kilátásba, hogy addig nem kapja vissza a készüléket, amíg rend nem lesz.

b) Kössön vele egy komoly, írásos szerződést a rendrakásról, amelyet közösen dolgoznak ki. Írják alá mindketten, esetleg tanúzzák le más családtagokkal és helyezzék egy jól látható helyre.

c) Ne csináljon nagy ügyet a dologból. Tegye meg a rendrakást és a takarítást helyette, hiszen így megértéséről biztosítja a gyereket, továbbá jó példával jár elöl.

 

Kattints a helyes válaszért!

 

Címlapfotó forrása: istock / Figure8Photos