Jógaterápiával spórolna az egészségügynek a brit trónörökös

Károly herceg gyakran emel szót az alternatív gyógyászati megoldások mellett. Legutóbb a jóga gazdasági előnyei mellett érvelt.

2019.03.01 Kákonyi Dávid

Az alternatív gyógyászati lehetőségek mellett szólalt fel Károly herceg egy londoni konferencián, közülük is kiemelve a jógaterápiát, melynek fizikai és mentális egészségre gyakorolt jótékony hatásait már számos kutatás bizonyította. A walesi herceg régóta szívügyének tekinti a hagyományos orvoslás alternatív terápiákkal való kiegészítését, azonban most gazdasági indokokkal is alátámasztotta gondolatait:

„Évezredek óta tapasztaljuk a jóga pozitív hatásait, melynek kitűnő példái a különböző jógaterápiák fejlődése is. Ráadásul ez nem csak az egyének érdekeit szolgálja, hanem értékes forrásokat takarít meg az egészségügynek más betegek számára.”

A brit egészségügyi szolgálat weboldala már korábban is ajánlotta a jóga alkalmazását különböző problémák kezelésére, mint a magas vérnyomás, a szívproblémák, hátfájás, stressz és depresszió. Duncan Selbie, a brit közegészségügyi szervezet vezérigazgatója a herceg kijelentésére reagálva kijelentette, hogy az ország egészségügyére fordított távlati forrásokból már elkülönítettek a jógaterápiák számára.

A jógaterápia iránt érdeklődők hazánkban is többen alkalmazzák különböző tünetek kezelésére. A testi-lelki függések leküzdésére létrehozott kundalini-jógáról itt, a gyermekjógáról itt, a Kowalsky meg a Vega frontemberének vallomásáról pedig itt olvashat.

(Forrás: DailyMail)

Címkék

jóga