Hosszabb időn át hívható a református lelkigondozói szolgálat

A koronavírus-járvány miatt hétfőtől hosszabb időtartamban, reggel nyolc és éjjel egy óra között hívható a református lelkigondozói szolgálat a 06-80-296-844-es ingyenes zöldszámon - tájékoztatta a Magyarországi Református Egyház kommunikációs szolgálata hétfőn az MTI-t.

2020.05.05 Szabó Előd

Révész Jánosné, a telefonos szolgálat misszióvezető lelkésze úgy fogalmazott: "a koronavírus-járvány az egyértelmű, fizikai hatásokon túl nagyon komoly lelki súlyokat is helyez rengeteg emberre. A kihívásokra mi a hosszabb időtartammal szeretnénk válaszolni. Ezzel akár kétszer annyi telefonálónak is segíthetünk egy-egy nap megtalálni a kiutat a sokszor kilátástalannak tűnő helyzetekből" - olvasható a közleményben.
    A több mint harminc éve működő szolgálat huszonöt-harminc önkéntes szakemberből áll. A segítő beszélgetések átlagosan húsz percig tartanak, de vannak rövidebb és hosszabb időtartamúak is.
    A telefonálók magányosságukból fakadó gondjaikat, kudarcaikat osztják meg, alkoholizmusukról, depressziójukról vagy munkahelyi problémájukról beszélnek a szolgálat munkatársaival. Gyakran telefonálnak öngyilkosság szélén állók, gyászolók és egyéb érzelmi problémákkal küzdő emberek - tették hozzá.
    A szolgálatról további információ a telefon-lelkigondozas.hu oldalon olvasható.

Forrás: MTI

Címlapkép: Pexels