Az Ökumenikus Segélyszervezet rászoruló gyermekek megsegítéséért indított kampánya

Sikeres az Ökumenikus Segélyszervezet rászoruló gyermekek megsegítéséért meghirdetett Felhőtlen gyermekkor kampánya - mondta a kampányt saját figyelemfelkeltő akcióval segítő Iain Lindsay, az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete kedden az M1 aktuális csatornán.

2020.06.02 MTI

A szeptemberben leköszönő diplomata hozzátette: mivel az őszre halasztott Ultrabalatonon már nem tud részt venni, szervezett egy akciót, amellyel adománygyűjtésre buzdít. Ismert közéleti személyekből álló futóláncot indított, akikkel gyermeknapig teljesítették a Balaton-körnek megfelelő 220 kilométert.

A nagykövet a felkért futók között említette Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkárt és Bogdán Ádám válogatott labdarúgót. Az elmúlt két hónapban a koronavírus miatt nagyon sokan kerültek nehéz helyzetbe, ezért is kiemelten fontos most a rászorulók segítése - hangsúlyozta Iain Lindsay.

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója a műsorban arra hívta fel a figyelmet, hogy a www.segelyszervezet.hu oldalon még mindig lehet támogatni a rászoruló gyermekek ügyét.

Forrás: MTI

Mire gyűjtenek? (Forrás: segelyszervezet.hu)

  • nehéz helyzetbe került gyermekes családot támogatása élelmiszerrel
  • segítséget nyújtani azoknak a gyermekeknek tanulásban, akiknek hiányoznak eszközeik a digitális oktatásba való bekapcsolódáshoz

  • fejlesztő pedagógusok bevonásával segíteni a gyermekek bezártság alatt tovább halmozódó hátrányainak leküzdését

  • Hogy nyáron intézményeink napközis táborokat szervezhessenek 

Címlapkép: istock / Martinan