36 kérdés, hogy újra kapcsolódni tudj a párodhoz

Beszélgessünk! Oké, de miről? Felmerülhet ez a kérdés egy első randevú alkalmával bizonytalanul készülődő szingliben, de a hosszú évek alatt megfásult kapcsolatban vergődő felnőttben is. Nekik szerezhet egy kellemes estét egy 36 kérdésből álló lista, melyet Arthur Alon állított össze.

2018.05.22 Szabó Előd

Különösen hasznosak lehetnek ezek akkor, ha este a munkából megfáradtan hazamész, a fületeken lógnak a gyerekek, és az esti altatás után már csak arra van erőd, hogy ledobd magad a tévé elé, és beszélgetés helyett csupán a társad hortyogását hallod.

Mi lesz a feladatod?

Közelebb kerülni újra a párodhoz.

Mennyi időre van szükségetek a kérdések megválaszolásához?

Arthur Alon hivatalos utasítása szerint körülbelül egy óra szükséges a kérdések megválaszolásához, a saját tesztelésünk alapján ennél jóval több ideig tart. Szóval a biztonság kedvéért szánjatok elegendő időt rá.

Mik a szabályok? Mi a játék menete?

Előkészítettünk nektek öt-öt kártyát, amely tartalmazza az instrukciókat, a három csoportba sorolt kérdéseket, illetve a végén egy meglepetés feladatot.

Az instrukciók átolvasása után kezdjétek az első-, majd értelemszerűen folytassátok a második és harmadik kérdéscsoportot tartalmazó kártyával. A cikk is tartalmazza a kérdéseket, azonban nem javasoljuk, hogy számítógépről, telefonról olvassátok a kérdéseket, hiszen akkor megjelenik egy értesítés, levelet kapsz, stb., és elterelheti a figyelmeteket egy olyan helyzetben, amikor az a cél, hogy egymásra figyeljetek, egymáshoz kapcsolódjatok.

Az első kártyáról felváltva olvassatok kérdéseket. Kezdje a válaszadást az, aki felolvassa a kérdést. Minden kérdésre adjatok választ mindketten. A következő kérdést mindig a másik olvassa fel. Ennek az a jelentősége, hogy ne mindig ugyanaz kezdje a válaszadást. Így kölcsönösen felváltva osztotok meg magatokról valami személyes információt, és nincs bennetek olyan félelem, hogy „állandóan én mondok el valamit”; vagy „az én válaszom befolyásolta a te válaszaidat”.

Ne ugorjatok át kérdéseket, mert a sorrendnek is van jelentősége. Az első kérdések még egyszerűbbek, könnyedebbek, a későbbiek pedig már egyre személyesebb, mélyebb területeket érintenek.

Ne zavarjon benneteket, hogy már beszéltetek korábban ezekről a kérdésekről, jó néha felfrissíteni a szerelmi térképeteket.

Alább találod a kérdéseket, ha csak ismerkedni szeretnél velük, a cikk végén pedig letölthető formában is megtalálod a már elkészített kártyákat. Bármelyiket használhatod, utóbbi inkább csak a te kényelmedet szolgálja, illetve azt, hogy minél kevésbé terelje el a telefon a figyelmet.

Az utolsó, ötödik kártyán pedig emlékeztetünk titeket az utolsó feladatra, hogy nézzetek négy percig egymás szemébe a játék lezárásaképpen.

No, de elég az instrukciókból, lássuk a kérdéseket!

Első kérdéscsoport

1. Ha a világon bárkit választhatnál, kit hívnál meg vacsoravendégnek?

2. Szeretnél híres lenni? Hogyan?

3. Volt már olyan, hogy egy telefonbeszélgetés előtt elpróbáltad, hogy mit fogsz mondani? Miért?

4. Számodra hogyan nézne ki egy „tökéletes” nap?

5. Mikor énekeltél utoljára magadnak? És valaki másnak?

6. Ha 90 évig élhetnél, és életed utolsó 60 évére megőrizhetnéd egy 30 éves szellemi képességeit vagy testét, melyiket választanád?

7. Van valami titkos megérzésed arról, hogyan fogsz meghalni?

8. Mondj három dolgot, amiről úgy tűnik, hogy közös benned és a partneredben!

9. Miért vagy a leghálásabb az életben?

10. Ha megváltoztathatnál valamit abban, hogy hogyan neveltek fel, mi lenne az?

11. Meséld el a partnerednek életed történetét négy percben, olyan részletesen, amennyire csak belefér!

12. Ha választhatnál, hogy holnap reggeltől legyen egy új tulajdonságod vagy képességed, mit szeretnél?

Második kérdéscsoport

13. Ha egy kristálygömbből megtudhatnád az igazságot magadról, az életedről, a jövődről vagy bármi másról, mit szeretnél tudni?

14. Van olyasmi, amiről régóta álmodozol már, hogy egyszer megcsinálod? Miért nem csináltad még meg?

15. Mi volt eddigi életed legnagyobb teljesítménye?

16. Mi a legfontosabb érték számodra egy barátságban?

17. Mi életed legszebb emléke?

18. Mi életed legrosszabb emléke?

19. Ha most megtudnád, hogy egy év múlva meghalsz, változtatnál valamit az életeden? Miért?

20. Mit jelent számodra a barátság?

21. Milyen szerepet játszanak az életedben a szerelem és az érzelmek?

22. Felváltva nevezzétek meg egy-egy jó tulajdonságát a másiknak! Összesen öt ilyet soroljatok fel!

23. Mennyire szoros és meghitt a kapcsolatod a családoddal? Szerinted boldogabb gyerekkorod volt, mint az emberek többségének?

24. Milyen a kapcsolatod az édesanyáddal?

Harmadik kérdéscsoport

25. Mondjatok három olyan igaz állítást, ami úgy kezdődik, hogy „mi mind a ketten”! Példa: „mi mind a ketten úgy érezzük most, hogy…”

26. Fejezd be ezt a mondatot: „bár lenne valaki, akivel megoszthatnám…”!

27. Ha a partnerednek közeli barátjává válnál, mondd el, mit kéne neki tudnia rólad!

28. Mondd el partnerednek, hogy mit szeretsz benne, de egészen őszintén, olyan dolgokat is felsorolva, amiket az ember nem szokott egy ismeretlennek mondani!

29. Meséld el a másiknak életed legkínosabb pillanatának történetét!

30. Mikor látott utoljára valaki sírni téged? És mikor sírtál utoljára egyedül?

31. Mondj valamit a partnereddel kapcsolatban, amit már most szeretsz benne!

32. Mi az, ami olyan komoly dolog, hogy nem szabad vele viccelni, már ha egyáltalán vannak ilyenek?

33. Ha ma éjszaka meghalnál úgy, hogy már nem is kommunikálhatsz egyáltalán senkivel, mi az, amit a legjobban sajnálnál, hogy nem mondtad el valakinek? És miért nem mondtad el neki ezt még sosem?

34. Kigyullad a házad, és benne ég minden tulajdonod. Kimentetted már a szeretteidet és a háziállataidat, de már csak egyvalamiért tudsz visszarohanni, hogy kimentsd. Mi lenne az? Miért?

35. A családtagjaid közül kinek a halálát lenne a legnehezebb feldolgoznod? Miért?

36. Mondd el egy személyes problémádat, és kérd a partnered tanácsát, hogy ő hogyan oldaná meg! Aztán kérd meg ugyanerre a partnered. Azt is mondja meg, hogy szerinte benned milyen érzések lehetnek ezzel a kiválasztott problémával kapcsolatban!

Negyedik lépés – az intimitás elmélyítése

Nézzetek folyamatosan négy percig egymás szemébe. Talán az a legkényelmesebb, ha elindítotok egy stoppert, ami jelez a végén, így nem kell zavarotokban félrenézegetni és a telefonon pörgő számokat nézegetni. Élvezzétek ezt most ki, és nézzetek valóban négy percig egymás szemébe.

Sok sikert az intimitásotok építéséhez!

Címlapfotó forrása: istock / Marco_Piunti

36 kérdés, hogy újra kapcsolódni tudj a párodhoz

Essetek újra szerelembe a pároddal!
Letöltések száma: 223