Öt nap alatt 60 ezren keresték fel az NMHH szülőknek szóló információs oldalát

Az indulása óta eltelt öt nap alatt mintegy 60 ezren keresték fel a gyerekaneten.hu-t, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szülőknek szóló információs oldalát - hangzott el az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

2020.03.07 MTI

Tafferner Éva, az NMHH kommunikációs igazgatója elmondta, azért hozták létre az internetes oldalt, mert szerettek volna egy olyan felületet, ahol tájékoztathatják a szülőket arról, hogy pontosan milyen oldalakat látogatnak, milyen játékokkal játszanak a gyerekek, amikor a "neten lógnak".     

Jelenleg mintegy 80 témában találhatnak információt a szülők a honlapon, s kvízeket is kitölthetnek, hogy teszteljék a tudásukat - fűzte hozzá.

"Arra szeretnénk a szülőket bíztatni és bátorítani, hogy kezdjenek kommunikálni (...) ezekről a témákról a gyerekeikkel, hiszen csak úgy tudják őket biztonságba tudni, ha tisztában vannak azzal, hogy milyen veszélyek fenyegetik őket" - fogalmazott a kommunikációs igazgató, hozzátéve: a cél az, hogy a gyerekek biztonsággal használják az internetet.

Forrás: MTI