Turcsán Ágnes

Pszichológus, tanácsadó szakpszichológus jelölt

5 kérdés Kérdezek tőle!

2012-ben végeztem az ELTE-PPK Tanácsadás- és iskolapszichológia szakirányán. A diploma megszerzése után a gyermekvédelemben kezdtem el dolgozni, lakásotthonokban élő gyerekekkel és nevelőikkel foglalkoztam egyéni és csoportos tanácsadás keretein belül. Az itt eltöltött három év alatt sok tapasztalatot szereztem a problémás családi háttérrel rendelkező fiatalok viselkedéséről, nehézségeiről.

2014 óta dolgozom jelenlegi munkahelyemen, egy pedagógiai szakszolgálatnál, ahol a szakértői bizottság keretein belül magatartási és tanulási nehézséggel küzdő gyermekeket vizsgálok, valamint nevelési tanácsadás szakfeladaton belül szülőkkel, gyerekekkel, családokkal foglalkozom.

Munkám során nagy hangsúlyt fektetek arra, hogy a hozzám fordulók számára elfogadó, támogató légkört teremtsek, ahol a felmerülő kérdésekről, problémákról közösen tudunk gondolkodni. Gyakran tapasztalom, hogy már a néhány alkalmas szülőkonzultáció is pozitív változásokat tud elindítani a szülő-gyerek kapcsolatban, és ezáltal a gyermek viselkedésében is.

Fontosnak tartom a folyamatos szakmai fejlődést, így 2016 óta az ELTE Tanácsadó szakpszichológus képzésének hallgatója vagyok, illetve a Magyar Családterápiás Egyesület önismereti csoportjába járok.

Tedd fel kérdésedet!

„Neked is kérdésed van gyermekeddel, diákoddal, társaiddal kapcsolatosan? Keress minket bizalommal!”

Személy