A férjem nem hajlandó belátni, hogy szerencsejáték-függő

A férjem rengeteget szerencsejátékozik, eljátssza a teljes fizetését, és többször előfordult már, hogy a számlákat is alig tudtuk befizetni. Hiába próbáltam beszélni vele erről, nem hajlandó belátni, hogy függő. Válni nem akarok, de ez így nem mehet tovább.

2018.12.23 ELTE Szerencsejáték telefonvonal

Ha a férje nem látja be betegségét, és egyedül nem hajlandó segítséget igénybe venni, esetleg érdemes lenne a párterápiát megpróbálni. Ha ez sem megy, önnek akkor is érdemes segítséget kérnie abban, hogy miképpen kezelje a problémát. Egy szenvedélybeteggel való együttélés olyan szintű probléma, amihez mindenképp érdemes szakmai segítséget kérni. Ráadásul, a hozzátartozó sokszor maga is részesévé válik a problémának, közös játszmák alakulnak ki, és ezek feloldásához is nagyon fontos, hogy kapjon az ember támogatást.

A jogi vonatkozásokat tekintve, a váláson kívül vannak egyéb jogi lehetőségek is (például: házastársi vagyonközösség megszüntetése), ezzel kapcsolatban egy jogászt lehetne felkeresni, aki bővebben tud információt adni a témában.

Szerencsejátékkal összefüggő problémák, kritikus helyzetek esetén anonimitás és teljes titoktartás mellett további segítséget kaphat a 06 (1) 411-6778 telefonszámon. Az ügyelet hétköznapokon 15-19 óra között hívható.

Címlapkép: istock / fizkes