Korábbi cikkek

Domszky László

 • Kowalsky: „Az élet maga az egyensúly”

  2019.02.15. | Domszky László

  Balázs Gyula, a Kowalsky meg a Vega frontembere idén 20-ik éve irányítja a zenekart. Bár a „Vega” névvégződés nem a vegetáriánus étrendre vonatkozik, az énekes életében mégis a béke, a harmónia, a kiegyensúlyozottság a fő fókusz. Kowalsky egy exkluzív interjú keretében mesélt többek közt életmódjáról, a jógáról, az egyensúlyról és a vallás közeliségéről.

 • Így készül az Országos Mentőszolgálat a szilveszterre – Interjú Győrfi Pál szóvivővel

  2018.12.30. | Domszky László

  Az év legmozgalmasabb napjára készül az Országos Mentőszolgálat. A szilveszter másoknak az önfeledt szórakozást jelenti, a mentősöknek viszont az idővel vívott kegyetlen harcot, hiszen a statisztikai adatok alapján, a legtöbb esetszámot az év utolsó napján regisztrálják. A Hogyan mondjam el az Országos Mentőszolgálat szóvivőjét, Győrfi Pált többek között arról kérdezte, hogyan készülnek erre a napra. De az is kiderül, mit tehetünk mi magunk vagy a gyermekeink a biztonságos szilveszteri bulizásért.

 • Mindenki annyit ad, amennyire képes

  2018.11.20. | Domszky László

  Az Új Egyensúly közösség megálmodója, Soma mamagésa exkluzív interjút adott nekünk, ahol többek közt elmondja, mi a véleménye a férfi-nő közt felborult egyensúly visszarendeződéséről, hogyan változtathatók pozitív irányba a generációs traumák, de a férfiak vadászösztönhöz való visszatalálásáról és a női szuperegóról is őszinte véleményt olvashatunk. Valamint íme, a házasságok javuló tendenciájának és az újra egymásra találás receptje Soma mamagésától.

 • Lezárás, újrakezdés, elengedés – hogyan küzdjünk meg gyerekestül a nehéz élethelyzetekkel?

  2018.07.31. | Domszky László

  Dr. Almási Kitti klinikai szakpszichológus legújabb könyvében egy igazán nehéz témát fejteget, ami egyaránt lehet fájdalmas a szülők és a gyermekeik számára is, ez pedig a lezárás, újrakezdés és elengedés. Hogyan érdemes megbirkóznunk ezekkel az élethelyzetekkel? Milyen tanácsokat érdemes megfogadni? És hogyan segítsük át a gyermekünket a krízisen? A szakpszichológus segít eligazodni.

 • „Kaméleonként tudtam alkalmazkodni mindenféle élethelyzethez” – Majka interjú

  2018.07.23. | Domszky László

  A „Hogyan magyaráznád el egy ötévesnek?” egy cikksorozat. Ismert embereket kérdezünk arról, hogyan válaszolnának egy ötévesnek az élettel kapcsolatos látszólag egyszerű kérdésekre. Majoros Pétert, Majkát kérdeztük arról, hogyan fordíthatja valaki az életében jó irányba a kormányt.

 • A sport az élet esszenciája. Interjú Gundel Takács Gáborral.

  2018.04.24. | Domszky László

  A „Hogyan magyaráznád el egy ötévesnek?” egy cikksorozat. Ismert embereket kérdezünk arról, hogyan válaszolnának egy ötévesnek az élettel kapcsolatos látszólag egyszerű kérdésekre, néha pedig egészen váratlan gyermeki felvetésekre. A többek közt Príma- és Táncsis Mihály-díjas riporter-műsorvezető, Gundel Takács Gábor kétségkívül egy olyan interjúalany ebben a sorozatunkban, akinek az életében számos olyan momentum van, amelyet a függőségek kapcsán, mint fontos, megtartó erő tartanak számon: például a vallás, a sport, a stabil család, vagy éppen a családi hagyományok.

 • Hogyan magyaráznád el egy ötévesnek? Interjú Dévényi Tibi bácsival

  2018.03.27. | Domszky László

  A „Hogyan magyaráznád el egy ötévesnek?” egy cikksorozat. Ismert embereket kérdezünk arról, hogyan válaszolnának egy ötévesnek az élettel kapcsolatos látszólag egyszerű kérdésekre, néha pedig egészen váratlan gyermeki felvetésekre. Interjúalanyunk ezúttal Dévényi Tibi bácsi volt. A mára legendává vált lemezlovas ugyan már 71 éves, de még mindig aktívan szórakoztatja a rajongóit. Míg korábban televíziós műsorokban dolgozott, manapság „pontos labdákkal” jutalmazza a legjobban tapsolókat a diszkókban. A retró műfaj egyik meghonosítóját kérdeztük arról, szerinte miket kívánnának manapság a gyerekek a televízióban, valamint arról, ő hogyan beszélgetne ma egy ötévessel.

 • Hogyan magyaráznád el egy ötévesnek, hogy mi a halál? Interjú Vámos Miklóssal.

  2018.02.28. | Domszky László

  A „Hogyan magyaráznád el egy ötévesnek?” egy cikksorozat. Ismert embereket kérdezünk arról, hogyan válaszolnának egy ötévesnek az élettel kapcsolatos látszólag egyszerű kérdésekre, néha pedig egészen váratlan gyermeki felvetésekre. Interjúalanyunk ezúttal Vámos Miklós író, forgatókönyvíró, dramaturg, műsorvezető volt. Véleménye különösen izgalmas volt számunkra, hiszen számos könyvet jegyez apákról, családokról, generációkon átívelő történetekről.

 • Hogyan magyaráznád el egy ötévesnek? Interjú Till Attilával.

  2018.02.15. | Domszky László

  A „Hogyan magyaráznád el egy ötévesnek?” egy cikksorozat. Ismert embereket kérdezünk arról, hogyan válaszolnának egy ötévesnek az élettel kapcsolatos látszólag egyszerű kérdésekre, néha pedig egészen váratlan gyermeki felvetésekre. Interjúalanyunk ezúttal Till Attila volt.