Korábbi cikkek

Hogyan mondjam el neked

 • Igazságtalannak érzed, hogy rossz jegyet kaptál?

  2020.10.09. | Hogyan mondjam el neked

  Az iskolai ellenőrző könyvekhez és bizonyítványokhoz sokaknak stressz és fájdalmas érzések kapcsolódnak. Gyereknek. Szülőknek. Bárkinek lehetnek ilyen emlékei, aki korábban iskolába járt. Ori Alon street artist („köztéri művész”) ezen igyekezett változtatni. Az izraeli születésű, jelenleg az Egyesült Államokban élő férfi bohócnak vallja magát és egy családi emlék adta neki az ötletet játékos kezdeményezéséhez.

 • Segédlet az AA 2. Lépéséhez

  2020.09.29. | Hogyan mondjam el neked

  Az anonim alkoholisták 12 lépéses módszere sokaknak segített, hogy új életet kezdjenek. Csaba számos sorstársát támogatta abban, hogy végig menjenek ezen a folyamaton. Vannak azonban olyanok, akiknek éppen nincs ilyen szponzoruk, azonban szeretnének a lépésekkel haladni. Számukra lehet segítség ez a cikksorozat, amelyben egy segédletet kaphatnak a 12 lépéshez. A második lépés az, hogy „Eljutottunk arra a hitre, hogy egy nálunk hatalmasabb Erő helyreállíthatja lelki egészségünket.”

 • Eljutottunk arra a hitre, hogy egy nálunk hatalmasabb Erő helyreállíthatja lelki egészségünket

  2020.09.29. | Hogyan mondjam el neked

  Csaba vagyok és alkoholista. Körülbelül tíz évvel ezelőtt tettem meg az AA 12 lépését, és azóta is töretlen támogatója vagyok a lépés-munkának. Tapasztalatom szerint ez a leghatékonyabb módja a lelki fejlődésnek és így a felépülésnek. Azóta többen is kérték szponzori segítségemet a saját lépéseik megtételéhez. Megosztom veletek, hogy hogyan tettem meg a tizenkét lépést, illetve találtok hozzá segédleteket is, amelyek szerintem megkönnyíthetik a munkát azok számára, akiknek jelenleg éppen nincs szponzora, de szeretnének a lépéseken dolgozni.

 • Segédlet az AA 1. lépéséhez

  2020.09.22. | Hogyan mondjam el neked

  Az anonim alkoholisták 12 lépéses módszere sokaknak segített, hogy új életet kezdjenek. Csaba számos sorstársát támogatta abban, hogy végig menjenek ezen a folyamaton. Vannak azonban olyanok, akiknek éppen nincs ilyen szponzoruk, azonban szeretnének a lépésekkel haladni. Számukra lehet segítség ez a cikksorozat, amelyben egy segédletet kaphatnak a 12 lépéshez. Az első lépés az, hogy „beismerem, hogy tehetetlenek vagyok az alkohollal szemben –, hogy életem irányíthatatlan.”

 • "Beismertem, hogy tehetetlen vagyok az alkohollal szemben - hogy életem irányíthatatlanná vált" - Anonim Alkoholisták 12 lépés programja 1. lépés

  2020.09.17. | Hogyan mondjam el neked

  Csaba vagyok és alkoholista. Körülbelül tíz évvel ezelőtt tettem meg az AA 12 lépését, és azóta is töretlen támogatója vagyok a lépés-munkának. Tapasztalatom szerint ez a leghatékonyabb módja a lelki fejlődésnek és így a felépülésnek. Azóta többen is kérték szponzori segítségemet a saját lépéseik megtételéhez. Megosztom veletek, hogy hogyan tettem meg a tizenkét lépést. Ugyanakkor nem csak a részletes lépés-leírásokat teszem közzé, hanem adok hozzá segédleteket is, amelyek szerintem megkönnyíthetik a munkát azok számára, akiknek jelenleg éppen nincs szponzora, de szeretnének a lépéseken dolgozni.

 • „Hogyan történt az, amikor egy felnőtt valóban segített neked?” - érzelmi intelligencia a kamaszkorban

  2020.08.17. | Hogyan mondjam el neked

  A serdülőkor több okból kifolyólag is kisgyermekkorban már megtapasztalt nevelési élményeket idézhet fel a szülőkben. A gyerekük gyors hangulati változásai. Fokozott érzékenysége. Az ébredező önállóság igénye és a szülőtől való függőség között fellépő feszültség miatt. A különbség az, hogy serdülőkorban már majdnem felnőttek, megnőtt a felelősségük. Kétségtelenül nehéz kihívás a szülők számára, hogy türelmesek maradjanak ezekben az években. Lawrence J. Cohen írása.

 • Érzelmek iskolája – hogyan fejleszd általános iskolás korú gyermeked érzelmeit?

  2020.07.02. | Hogyan mondjam el neked

  Általános iskolás korban számos területen nagy változás történik a gyermekek életében: a tanulmányaikban, kortárs kapcsolataikban, testi fejlődésükben. A hat és tizenkét év közötti gyerekek már jobban kifejezik az érzelmeiket, bár továbbra is néha „túlcsordulnak”. No pláne ez alól a felnőttek sem kivételek.

 • "Ha közel vagytok elkezdek figyelni és mindent látok és akkor is látok, mikor nem nézek rátok!"

  2020.06.19. | Hogyan mondjam el neked

  Noár klipet készített a Kék Vonal Alapítvány segélyvonalának népszerűsítésére, ahová 9-24 éves bajba jutott gyerekek, fiatalok telefonálhatnak.

 • Pénzügyi szabadulószobát terveztek a Pénziránytű Tanári Díjat nyert pedagógusok

  2020.06.03. | Hogyan mondjam el neked

  Innovatív, digitális pénzügyi szabadulószoba-projektekkel pályázhattak az általános és középiskolai pedagógusok a Pénziránytű Alapítvány által a 2019/2020-as tanévre meghirdetett Pénziránytű Tanári Díjra. Az Alapítvány a szakmailag legkiemelkedőbb pályaművek alkotóit és a nyertes projektekben résztvevő diákokat egyaránt díjazta.

 • Legyél önkéntes pótunoka!

  2020.05.01. | Hogyan mondjam el neked

  „Hogy tetszik lenni?” címmel indított kezdeményezést a Fesztivál Önkéntes Központ, a legnagyobb hazai fesztiválok önkénteseit koordináló szervezet, a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal együttműködésben. A program az otthonaikba kényszerült idős korosztályt köti össze olyan szabadidővel rendelkező lelkes fiatalokkal, akik aktív telefonos kapcsolattal társaságot tudnak biztosítani számukra.