Korábbi cikkek

Horvát Sára

 • Vannak még rossz gyerekek?

  2017.09.10. | Horvát Sára

  Amikor a gyerekek közösségbe kerülnek, új helyzetek sorával szembesülnek. Meg kell osztani másokkal a játékokat. Más személyiségű gyerekekkel kell együtt tölteniük a nap jelentős részét. Szóváltások alakulhatnak ki. Megtörténnek az első verekedések, van, aki csíp, harap, hajat húz vagy akár üt, rúg is. Ezek a konfliktusok egy pontig rendben vannak, hiszen az érzelmek kifejezését tanulni kell. Arról azonban, hogy hol van ez a pont, és mikor kell segíteni az alkalmazkodásban, minden esetben a szülő dönt, az aktuális intézmény támogatásával. Horvát Sára írása

 • Határokat szabni – a szülőség egyik legnagyobb kihívása

  2017.05.23. | Horvát Sára

  Amikor az ember szülővé válik, feladata lesz és felelősséggel tartozik egy másik emberért. Egyszerre fantasztikus és elgondolkodtató látni, ahogy egy kisgyermeknek kibontakozik a személyisége, és ennél még sokkal fantasztikusabb az, hogy mennyire korán kezd megmutatkozni ez a kis emberke a még szinte csecsemőben. Előbb-utóbb irányítani, terelgetni, vagyis nevelni kell, de elsőgyerekes szülőként vajmi kevés fogalmunk van arról, hogy hogyan tegyük ezt, bár hangzatos elvekkel tele van a padlás.

 • Minőségi idő – hogyan főzz a gyerekkel?

  2017.05.09. | Horvát Sára

  Hogyan tölthetsz minőségi időt a gyermekeddel a mindennapi munka mellett? Szívesen “másra hagynád a dagadt ruhát”, de akkor ki fog mosni? Lehetséges-e ezeket kombinálni, hogy a kecske is jóllakjon, a káposzta is megmaradjon? Vagy jobban jártok, ha mindkettőt elkészítitek vasárnapi ebédre.